14.11.2018
Допомагаємо підібрати раму для картини

Як правильно вибрати раму для картини


Рама не тільки доповнює витвори мистецтва. Рама створює перехід від тривимірного декоративного світу в двовимірний уявний. Вона забезпечує буферну зону, яка акцентує увагу на художні роботи. Традиційні декорації прекрасно поєднуються з декорованими золотими і срібними рамами, або дерев'яними, таких кольорів як червоне дерево або волоський горіх. 
Погляд на сучасні декорації більш спрощений. Чорний - постійний фаворит, але інші тверді кольорові рами також популярні.

Відповідність рами художнім роботам 


Розмір 

Відверто кажучи, використовуйте широку раму для великого зображення і тонку раму для маленького. Широка рама додає ефекту присутності. Тонка рама не буде знищувати невеликі за розміром витвори мистецтва. Тонкі рами кращі, коли ви формуєте на стінах групи, що складаються з невеликих картин. Однак немає ніяких абсолютних правил. Добре підібрана широка рама може дати відчуття розкоші і доповнити невелике зображення, тоді як гладка, тонка рамка може додати більш сучасний вигляд великим за розміром витворам мистецтва. 
Однотонна рама середньої ширини має тенденцію «штовхати зображення вперед». Часто це є кращим для класичних музеїв, де витворам мистецтва не доводиться конкурувати за увагу відвідувачів до себе. 
Широкі рами мають тенденцію відчувати себе безпосередньо частиною художніх робіт, і часто використовуються як декоративний акцент для сучасних зображень.

Колір  

Відповідність вашої рами до кольору в зображенні не настільки важливо, як відповідність рами до кольору вашої кімнати. Розглядайте повний кольоровий тон зображення, а не певні кольори. Теплі тони (червоний, оранжевий) у зображенні взагалі виглядали б краще з теплими рамами, такими як волоський горіх і червоне дерево і зі старовинними золотими рамами. Холодні тони (синій, лаванда) дивляться краще з природним деревом і більш яскравими золотими кольорами.
Як правило, використовуйте рами світлих тонів для світлих зображень. Вибирайте темні рами для більш витонченої, класичної інсталяції. Тонка темна рамка може використовуватися з більш світлими друкованими виданнями, тому що вони не будуть сприйматися важкими. Золоті рами відповідають широкої різноманітності художніх стилів. Найсучасніше і абстрактне мистецтво добре виглядає з чорними рамами, у той час як творіння імпресіоністів рідко обрамляються в рамки чорних кольорів. 
Вибираючи колір рами, будьте обережні, щоб колір рами не був подібний до кольору стін.

© 2008, Л.С. Арт.