07.08.2018
Пензлі для акрилових фарб

Художник повинен знати, що є пензлі виключно для окремих видів фарб, а є взаємозамінні. Спочатку, для акрилу використовували ті ж пензлі, що при роботі олією. Багато хто робить так і понині. Однак в останні кілька років з'явилися пензлі, розроблені спеціально з урахуванням особливостей акрилових фарб. Ці фарби, не токсичні для застосування, але завдають величезної шкоди пензлям з натурального волосу. Тому виробники звернули особливу увагу на нейлон, і створили пензлі з синтетичного волоса, який більш пружний, ніж натуральний. Синтетика, яка використовується в пензлях для акрилу товстіша, ніж у синтетичних акварельних пензлях, але при цьому дозволяє робити більш плавні мазки, ніж пензлі з натуральної щетини (остання змінює свою гнучкість в залежності від ступеня густоти і в'язкості акрилової фарби).

Пензлі, як з короткою, так і довгою ручкою, призначені для акрилових фарб з тим же успіхом можуть використовуватися і для олійних фарб. Довга ручка дозволяє художнику стояти далі від полотна і краще оцінювати процес.

Типи пензлів для акрилу.

Круглі пензлі - гслужить для створення фактури, прекрасно підходить для роботи над деталями. Вони особливо зручні в роботі c розведеними фарбами, з рідшою консистенцією.

f0eb2d54-b4ce-11e7-9210-005056850c6d.jpeg

Синтетика кругла к.р. ROSA START

Плоскі пензлі - вбирають в себе багато фарби, тому зручні для техніки імпасто. З їх допомогою художник отримує довгі, прямі мазки. Як приклад: ними найкраще відтворювати на полотні двері або вікна, та інші прямокутні об'єкти.

f0eb2d5c-b4ce-11e7-9210-005056850c6d.jpeg

Синтетика плоска к.р. ROSA START

Контурні пензлі - це ті ж плоскі пензлі, тільки з коротким пучком, тому відтворюють короткі мазки. Їх використовують, коли потрібно нанести безліч чітких мазків. Якщо взяти в руку пензель, як стамеску, то можна відтворювати ідеальні прямі лінії.

Пензель "ліщина" - в профіль він плоский із злегка закругленим кінчиком. Дозволяє створювати конічні мазки і здатний пом'якшувати їх гостроту форми. Чудово справляється зі змішуванням фарб.

Віяловий пензель - плоский в профіль. Ідеальний для створення хмарного неба або ділянок, де необхідні дуже тонкі переходи кольору з одного в інший. Також стане в нагоді для створення крони ялини і сосни або текстури типу хутра.


1.jpeg

Синтетика віялова Carrot 1097FN к.р. KOLOS

Слід пам'ятати, що акрилові фарби дуже швидко висихають. Змішувати їх непросто навіть віяловим пензлем, тому краще в фарби додавати розчинник для акрилових фарб.