05.11.2018

Запрошуємо ознайомитися з брашпенами від торгової марки "Sakura".

Давно минули ті часи, коли фломастери й маркери можна було знайти тільки у пеналах школярів і дошкільняток. Сучасні маркери — зручний інструмент для художників, ілюстраторів та інших охочих помалювати. Маркери легко взяти з собою на прогулянку чи в подорож, ними просто користуватися як для швидких скетчів, так і для більш об’ємних робіт. Я часто малюю маркерами персонажів і фантастичні замальовки, використовую їх у змішаних техніках з чорнилом, олівцями чи аквареллю.

2.jpg

Сьогодні я вперше тримаю в руках маркери Koi Coloring Brush Pens і випробую їх просто зараз. Виробник маркерів — Sakura. Цей бренд добре знайомий мені непоганими лайнерами. Тож цікаво дізнатися, як їм вдалися маркери.

Koi Coloring Brush Pens — це маркери на водній основі. Вибираючи між спиртовими і водяними маркерами я надаю перевагу останнім. Водяні маркери не мають запаху, зазвичай світлотривкі, не мають звички переходити на кілька аркушів паперу одразу. У водяних маркерів на відміну від спиртових, зазвичай видно мазок. Це може бути як і недоліком, так і перевагою, залежно від ваших візуальних намірів. Залежно від паперу такі маркери можуть проявляти себе по-різному. Тож, якщо ви придбали ваші перші водяні маркери — не вагайтеся і поекспериментуйте з різними видами паперу.

Отже, в мене в руках набір з 24-х маркерів. Інформації на упаковці не так багато. Головні характеристики винесені на обгортку: blendable (змішуються), odorless (не мають запаху), transparent color (прозорий колір), water based ink (чорнило на водяній основі).

3.jpg

Варто сказати, що термін “Brush рen” (дослівно: “пензлик ручка”) все частіше з’являється в переліках художніх матеріалів. Однак брашпенами називають два різних предмета. Перший — це ручка, що заправляється чорнилом і має замість пера пензлик, справжній пензлик з штучного чи натурального волосу. Другий — це різні види маркерів, що мають гнучкий кінчик. У даному випадку ми маємо справу з другим варіантом.

Гнучкий кінчик — зручна річ. Він дозволяє регулювати товщину та динаміку лінії, дозволяє один і той же маркер використовувати як для дрібних деталей, так і для зафарбовування великих площин. Також це має сподобатися каліграфістам.

4.jpg

Кольори в маркерів Koi справді прозорі й непогано змішуються. Як і більшість водяних маркерів — вони змішуються поки мокрі. Тож малюйте зосереджено, не відволікайтесь на соцмережі, бо не встигнете змішати кольори! Будьте уважні, чорнило поводить себе по-різному коли мокре і зовсім сухе. Якщо призвичаїтися, можна досягнути цікавих результатів. Також можна наносити додатковий колір на палітру чи чернетку і набирати його, як пензликом, іншим маркером.

5.jpg

Я ніколи не купувала маркерів наборами, зазвичай я вибираю кольори під свої потреби. “Koi” ж мені дісталися набором. Кольори в наборі переважно активні та насичені — це чудово підійде для любителів яскравих малюнків. Щодо мене, то я надаю перевагу мати більш спокійним нейтральним відтінкам. Особливо мені забракло доречного кольору для шкіри. Однак кольори можна змішувати, що розширює можливості.

Щоб випробувати Koi Coloring Brush Pens я вирішила намалювати невелику ілюстрацію. Сьогодні дощило, тому на думку мені спав “мокрий” сюжет з парасолькою та розгубленою дівчиною.

6.jpg

Спочатку я роблю ескіз олівцем. Зазвичай мої перші ескізи — це місиво з ліній, тому я перемальовую перший ескіз за допомогою лайтбокса.

7.jpg

Продумую в голові кольори, які буду використовувати в малюнку і починаю.

8.jpg

Малюю спочатку світлі частини, а потім поступово додаю темніші відтінки. Їх можна підмішувати до світлого, щоб “подружити” яскраві кольори палітри.

9.jpg

10.jpg

Мені подобається, як лягають мазки. Врешті за це я люблю маркери на водній основі.

11.jpg

За допомогою таких видимих мазків можна створити динаміку і ритм малюнка, додати елемент живописності.

12.jpg

Потім я обвожу контури чорним маркером, що малюнок був більш чітким і графічним.

13.jpg

14.jpg

Останні штрихи і готово!

15.jpg

16.jpg


Автор: Marysya Rudska
Сайт: http://marysya.com/