02.11.2018

Розглядаємо всі плюси і мінуси набору акрилових фарб "Amsterdam".

В сотий раз переконуюся, що матеріали повинні бути якісними!

Неважливо, що ти робиш - до матеріалів треба ставитися як до однієї з найважливіших складових. Тут згадуються відразу дві фрази. Першу любив повторювати мій викладач по малюнку: "Найгірше, що може статися - якщо ти намалюєш круту роботу поганими матеріалами", а друга з книжки Клеона: "Сміття на вході - сміття на виході". І те й інше - в саме яблучко, хоч багато хто і заперечує вплив якості матеріалу на роботу. Чого вже там, я теж раніше вважала, що можна намалювати гідну роботу самими найпримітивнішими матеріалами та інструментами і при цьому все буде відмінно. А от ні. Не буде. Роботу створено, але чи довго вона проживе?

Ну все, мова не про те. Мої чергові експерименти дійшли до акрилу. Нещодавно вельми спонтанно мною був придбаний набір акрилу Talens. Тут треба визнати, що я довго думала, якому акрилу віддати перевагу для проби, але Talens виправдав сподівання в моїх очах у всіх категоріях, так що в магазині було куплено саме його. І варто зазначити, що нічого надприродного я від цієї фарби не очікувала. Тільки експерименту, результатами якого я вельми задоволена. 

Ось такий він у мене, це неповний набір:

1.jpg

Треба ще відразу сказати, що акрил я купувала виключно для артбуків і блокнотів, думок про великі роботи навіть не виникало.

2.jpg

Перший розворот вийшов таким.

Тут я тільки хотіла зрозуміти, як він працює. Вперше в житті усвідомила відмінність лессірувальних і криючих фарб. :) Масло мені таких знань не дало.

З плюсів хочеться відзначити наступне:

Відмінні кольори! Навіть у чистому вигляді вони не виглядають занадто хімічними, хоча після гуаші акрил помітно яскравіший.
Криючі кольори дають приємні матові поверхні, лесирувальні - не менше приємні напівпрозорі заливки.
Фарби ідеальної робочої консистенції - така густа сметанка. :)
Зручні тюбики. У мене зараз зовсім маленькі, по 20 мл, але "Talens" їх і у великих тюбиках випускає поштучно.
Як і будь-який акрил - швидко сохнуть і дозволяють працювати, не роблячи перерв на сушку розвороту.
Ними можна робити класні багатошарові фони - це була головна причина покупки акрилу, фарби гуаш таке не дуже любить без закріплення.
Ну і як приємний бонус: при роботі гелевою ручкою поверх акрилу можна спокійно виправити помилку вологою ганчірочкою або пензликом, а після висихання ручки, вона вже не розмивається. Принаймні так легко. :)

3.jpg

Ну а єдиним мінусом можна назвати матеріал тюбика. Він пластиковий, а тому зовсім не зрозуміло, скільки фарби в ньому залишилося, щоразу він "надувається" до початкового стану. Хоча це скоріше моя причіпка, аніж реальний недолік. :)

Загалом я дуже задоволена. І будуть ще експерименти! :)

Автор: Шигаєва Наталя.
Джерело: http://shigaeva.livejournal.com/85695.html