Майстер клас по валянню: Браслет та брошка "Блакитне мерихтіння"

00.JPG

Крок 1

Почніть з виготовлення браслету у техніці СУХЕ ВАЛЯННЯ.  Для цього відірвіть від мотка невелику кількість вовни. Вовна у процесі валяння зсідається десь у 1,5-2 рази, тому потрібно брати її з запасом. Наскільки сильно зсідається вовна залежить від її виду та від старанності майстра. Заздалегідь приготуйте 7 однакових шматочків вовни, щоб в подальшому Ваші намистинки були однакового розміру.
001.JPG

Крок 2

Шматочок скрутіть в тугу кульку: заверніть бічні сторони в центр, а потім нижній край вгору. Продовжуйте скручувати вовну до кінця шматочка.
002.JPG

Крок 3

Покладіть кульку на мочалку та проколюйте її голкою для валяння з усіх сторін, щоб волокна краще переплелися між собою та міцніше тримались. Продовжуйте проколювати кульку, надаючи їй гарну круглу форму.
003.JPG

Крок 4

Виконуйте ці ж операції і для інших шматочків вовни. По черзі скрутіть їх в кульки та надайте форму голками для валяння.
004.JPG

Крок 5

Занурюйте вовняні кульки в теплу мильну воду (це може бути як рідке мило, розведене у воді, так і засіб для миття посуду). Просочіть їх наскрізь мильним розчином, а потім вийміть та відіжміть воду.
005.JPG

Крок 6

Розмістіть кульки на бульбашковій плівці та легкими круговими рухами почніть звалювати їх. Звалюйте рукою відразу декілька кульок, щоб пришвидшити роботу. Виконуйте цю операцію приблизно 1-2хв.
006.JPG

Крок 7

Катайте кожну кульку між долонями впродовж 10хв, доки вона отримає бажану твердість. Залиште кульки просохнути на декілька годин. Для пришвидшення висихання можна покласти їх у тепле місце.
007.JPG

Крок 8

Створіть брошку у техніці МОКРЕ ВАЛЯННЯ. Для цього Вам потрібно виготовити з вовни 3 квітки різні за розмірами. Приступіть до виготовлення найбільшої квітки для брошки. Відірвіть шматочки вовни кольору морська хвиля та розмістіть їх на бульбашковій плівці. Щоб квітка виглядала цікавіше, додайте один невеликий шматочок вовни кольору лагуна (при бажанні можна поєднувати різні відтінки вовни). Викладіть вовну на плівку рівномірним не тонким шаром приблизно у формі кола.
008.JPG

Крок 9

Змочіть зверху вовну мильною водою. Накрийте її бульбашковою плівкою та круговими рухами водіть по плівці руками. Для полегшення ковзання рук по плівці можна зволожити руки мильною водою. Продовжуйте звалювати вовну під плівкою впродовж 10хв, періодично перевертаючи квітку на інший бік. Відіжміть воду з квітки та надайте їй остаточної форми руками. Залиште до висихання на декілька годин.
009.JPG

Крок 10

Створіть ще 2 різні за розміром квітки кольору морська хвиля. Для привабливості виробу до однієї з них додайте невелику кількість коричневої вовни, тоді як до іншої – шматочок вовни кольору лагуна та коричневої. Розмістіть їх на бульбашковій плівці у вигляді кола. Звалюйте аналог. як в Кроці 9.
0010.1.JPG

Крок 11

З’єднайте усі виготовлені деталі. Почніть із брошки. Для цього складіть три шари квітки один до одної від більшої до меншої та пришийте до її серединки білу намистинку, котра служитиме серцевиною квітки.
0011.JPG

Крок 12

Пришийте квітку до основи для брошки. Чарівна брошка готова!
0012.JPG

Крок 13

Створіть браслет. За допомогою зубочистки зробіть отвір в отриманих кульках. По черзі нанизуйте на еластичний дріт вовняну та скляну намистини.
Прикраси готові! Вони стануть неперевершеним доповненням до Вашого образу!

13.1.JPG0013.2.JPG


111

Назад до розділу