Осінній живопис аквареллю


Крок 1. Почніть з точного вимальовування олівцем форм і ліній композиції. Потім, пензлем 8-го розміру, змішайте лимонний жовтий, темний червоно-коричневий колір і  трохи пігментованого зеленого. Нанесіть цю фарбу там, де має бути листя дерев, і треба, щоб воно вийшло ламаної форми. Саме з листя дерев, а не з неба потрібно починати малюнок по причині високої прозорості цих кольорів, Якби Ви почали малювати небо, це просвічувало б деякі з делікатних жовтих і коричневих кольорів, змушуючи їх набирати матового вигляду. Малюючи на білому папері потрібно зберегти кольори настільки яскравими, наскільки це можливо.

На  узбіччях, де росте трава, використайте лимонний жовтий і пігментний зелений в світлих місцях, а голубий з пігментованим зеленим - в місцях, які знаходяться у тіні. На даному етапі Ви не добавляли ніякого контрасту і тому, кольори не виглядають об’ємними через однорідні тони. Дайте фарбі висохнути.

Осінній живопис аквареллю

Крок 2. Нанесіть на листя дерев другий шар аналогічного кольору і тону, це придасть їм форми та об’єму. Далі, пензликом 6-го розміру, використовуючи жовтувато-коричневий і трохи сіро-блакитного кольору, замалюйте освітлені сонцем тони будівель і стін. Замалюйте двері сараю і невелику частину ганку в блакитний з зеленувато-синім відтінком. Додайте жовтувато-коричневого середнього тону, пігментного зеленого і сіро-блакитного кольору до лівої віддаленої частини стіни. І нарешті, добавте трохи «тепла» у провулок використовуючи дуже світлу жовтувато-коричневу і темну червоно-коричневу фарбу.

Дайте фарбі висохнути.

Осінній живопис аквареллю

Крок 3. Після того, як фарба на листках дерев висохне, можете переходити до легкої окраски форм неба небесно-синім кольором. Це видасться Вам тяжкою роботою, потрібно буде використовувати тонкий пензлик для промальовування дрібних деталей, але кінцевий результат того вартий.

Далі, в не зафарбованих місцях, затемніть сарай, змішавши жовтувато-коричневий, сіро-блакитний та небесно-синій кольори. Аналогічне змішування використайте для створення тіні віддаленої лівої стіни. Потім зафарбовуйте основну частину ближньої стіни в жовтувато-коричневий і пігментований зелений колір.

Тільки коли Ви почнете створювати ці півтони, малюнок почне оживати завдяки контрасту. Не бійтесь використовувати темні тони – вони насичують світлі кольори.

Дайте фарбі висохнути.

Осінній живопис аквареллю

Крок 4. Коли всі прості кольори нанесенні, переходьте до роботи над тінями. Пензликом 8-го розміру, використовуючи сіро-зелений, змішаний з пігментним зеленим, голубим і сіро-блакитним кольорами замалюйте тільки ту частину трав’яних областей, на яку падає тінь.

Коли вони висохнуть, об’єднайте тіньову область трави з доріжкою, використовуючи синій з зеленувато-блакитним відтінком і світло-червоний кольори. Для лівої частини затіненої огорожі використовуємо суміш жовтувато-коричневої, пігментної зеленої і сіро-блакитної фарби, залишаючи падаюче світло тільки на вершині кам’яного паркану. Для тіней на освітленому сонцем паркані з правої сторони, використовуємо ту саму суміш, лише трохи розбавивши її. Дайте фарбі висохнути, та переходьте на стовбури та гілля дерев.

Осінній живопис аквареллю

Крок 5. На сам кінець потрібно промалювати деталі. І так як основні тіні та тони вже промальовані, зробити це буде не важко. Для цього використовуватимемо 6-ий пензлик. Домалюйте тонкі гілочки, де-не-де травичку, каміння на дорозі та чорну цеглу на паркані та будівлях. Саме ці маленькі деталі нададуть картині цілісності.

Дайте фарбі висохнути.

Готово!

111

Назад до розділу