02.11.2018

Запрошений майстер тестує пензель "ROSA", імітація білки.

Огляд художніх матеріалів на тестування від "ROSA".

Пост виявився досить великим, тому я вирішив розділити його на дві частини.
Пензель.

1.jpg

Спочатку я проїдусь катком по пензлику. Жарт.)

Пензель №6 ІМІТАЦІЯ білки. До слова, досить хороша імітація. Але зі своїми нюансами, про все докладно розповім далі.

Бачив я це чудо в художньому магазині незадовго до того, як мені його прислали. Навіть промайнула думка придбати його, бо дуже великий був інтерес випробувати, на вигляд вона нічим не відрізняється від справжньої. Але якимось дивом втримався. Чи то порожній гаманець був цьому причиною, чи то моя величезна зелена подружка. І ось, мені все ж випала можливість. Клас! =)

2.jpg

Не знаю - вгадали, або так співпало, але у мене вже був свій пензель від "ROSA" №6, тільки справжня білка. Це дало мені відмінну можливість зробити обгрунтоване порівняння, чи не хвалити даремно і не занижувати оцінку пензля. Усе видно на фото.

3.jpg

Ось тут все написано максимально ясно. Зверху - імітація білки, знизу - справжня білка.

4.jpg

Розпушую обидва пензля насухо. Відразу хочу відзначити, що ворс імітації жорсткіший і пружніший. На фото видно як тримається форма.

5.jpg

Надалі на всіх фото: імітація - зліва, натуральна білка - справа.

Тест на воду. Видно як білка розпушилася навіть з водою, а імітація - ні. Це тому, що, не дивлячись на свої властивості, справжня білка не може тримати воду по всій довжині в однаковій мірі, на відміну від своєї синтетичної подруги. Синтетика тримає воду від початку ворсу до основи - рівномірно, що, природно, не може не позначитися на тому, як лягає пігмент на папір.

6.jpg

Злегка віджимаємо. Поки що синтетика тримає гострий рівний кінчик. Але подивимося, що буде при малюванні.

7.jpg

Тест на пружність. Натиснули.

8.jpg

Підняли.
Як видно, ненатуральна білка добре тримає форму, тільки злегка прогнулася.
Описувати та розписувати властивості натуральної білки я не буду, вона тут тільки для порівняння. До того ж, на фото все прекрасно видно і так.

9.jpg

Набрав пігмент. Відмінності видно відразу.

10.jpg

Провів. Як я і говорив - синтетика тримає воду по всій довжині однаково, що і відбилося на тому, як лягла фарба. Видно, що рівномірно, на відміну від білки, власне. Навіть занадто. Авжеж, мене це... здивувало, чи що? Думаю: "Ну, може, різна кількість води/фарби?"...

11.jpg

Спробував ще раз. Одночасно.

12.jpg

Тільки приклав до паперу. І що ми бачимо? На імітації проступив видавлений пігмент з ворсу. Хоча добре, що хоч не тікає з нього зовсім. Вся суть відмінності імітації і натуральної білки в тому, що натуральна - як губка, чи що - скільки б не було в ній води (власне, скільки вона може гранично увібрати в себе), на стільки і буде тримати. А синтетична витискає надлишок з ворсу. Це залежить від структури самих ворсинок.

13.jpg

Провів ще раз. Результат той самий. Фарба лягає абсолютно рівномірно і рівно. Я не кажу про те, що це погано чи добре, для різних мазків потрібні різні кисті. Наприклад, хмари таким пензлем буде не так легко намалювати як справжньою білкою, хоча і можливо. Відмінності очевидні. Але якщо потрібна рівна заливка з першого разу - хм, це хороший варіант.

14.jpg

Результат. Два мазки повністю ворсом, і два мазки - кінчиком. Верх - синтетика, низ - натуральна.

15.jpg
 
Тут перший раз, який збив мене з пантелику до зелених плям. І другий, контрольний, після.

16.jpg

Повне висихання.

17.jpg

Тепер про кінчик. Все видно. Скажу тільки, що ним не так зручно працювати, як би цього хотілося.

18.jpg

Ну, тут вже пішло цілковите блюзнірство над настільки чудесним предметом. Іноді для швидкого (хоча як для кого), створення ефекту трави, або, наприклад, як у моєму випадку, листочків і гілочок (далі покажу), потрібно з пензликом зробити таке * розчепірив пальці *. Імітація білки через свою достатню пружність не дозволила зробити з собою те, що праворуч.

19.jpg

Критерії, за якими мені потрібно було оцінити пензель:

Як вбирає вологу: добре.

Має гострий кінчик, що не закручується: гострий кінчик має, але форму все ж таки він не тримає.

Досить пружний (добре тримають форму): а цей критерій пензель пройшов на "відмінно".

В принципі, все зрозуміло і так (див. вище).

Все таки синтетика ніколи не зрівняється з натуральною, якої б високої якості вона не була. Видно ж, наскільки живописніший мазок білки. Але це моя особиста думка.


Автор: Нюк.
Джерело: http://nuka-nuk.livejournal.com/50696.html