Як покривати вироби лаком після декупажу, розпису та інших технік.

Як покривати вироби лаком після декупажу, розпису та інших технік


Чим наносити лак?

Для нанесення лаку традиційно використовують пензлі. Не рекомендується використовувати валик або губку, так як вони можуть залишати сліди на поверхні та робити покриття нерівномірним.

Краще за все використовувати для лакування широкі плоскі синтетичні пензлі з довгим ворсом. Важливо щоб вибраний Вами пензлик був чистим!

Який лак обрати?

Для початку вирішіть, матову чи глянцеву поверхню Ви хочете одержати. Глянцевий лак зробить кольори фарб яскравішими. Матовий лак приглушить кольори. Якщо не можете визначитись, оберіть напівматовий лак, який займає проміжне місце між вище переліченими лаками.

Як наносити лак на поверхню?

Опускаємо пензель в лак, знімаємо надлишки об край банки та наносимо на поверхню. 

Інтенсивними рухами наносимо лак на поверхню, можна декілька разів пройтися по одному і тому ж місці. Завдяки тому, що акриловий лак до висихання білий, можна побачити, куди саме він уже нанесений, що робить нанесення більш рівномірним.

Якщо акриловий лак загустів та при нанесенні лишаються полоски, можна трішки лак разбавити водою.

Глянцевий лак по своїй природі після висихання трішки липне. Рекомендується додатково покрити виріб останнім шаром спеціальним фінішним лаком, він усуває липкість.

Кількість шарів лаку.

Для кращого ефекту рекомендується наносити декілька тонких шарів лаку з проміжною просушкою кажного з них, ніж один, але товстий шар. Так легше досягнути рівномірного нанесення.

Багатошарове лакування.

Рекомендується для виробів, які часто використовуються у побуті. 

В такому випадку варто наносити не менше 10 шарів лаку, це надає особливу глибину малюнку і створює ефект фабричного лакування.

  1. Наносимо лак.
  2. Сушимо.
  3. Після висихання шліфуємо поверхню дрібним наждачним папером.
Повторюємо процес потрібну кількість разів.

Після лакування.

Не забувайте одразу очищати пензлі після лаку і вони довго будуть Вам служити!